Mikä on ekokampaaja?

Mikä on ekokampaaja?  

Ekokampaaja on kampaaja, joka näkee ihmisen kokonaisuutena ja haluaa siksi hiustenhoidolla edistää sekä ihmisen, että luonnon tasapainoa. 

Koulutettuna ekokampaajana pyrin huomioimaan käyttämieni tuotteiden vaikutuksen sekä asiakkaaseen että ympäristöön. Lisäksi pyrin asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ekokampaajana pyrin työskentelemään ilman turhia kemikaaleja minimoiden vesistöjen ja luonnon kuormituksen. Raaka-aineet eivät rasita ympäristöä eivätkä ihmisen terveyttä. Pyrin myös käyttämään kulutusta kestäviä sekä pestäviä materiaaleja ja suosimaan kierrätystä ja uusiokäyttöä. Hoidoissa käytetään luonnosta saatavia aineita mm, öljyä, merilevää, savea ja turvetta. Hiusten värjäyksessä käytetään kasvivärejä, yrttejä ja savivaalennusta. Myös intialainen päähieronta ja energialeikkaus kuuluvat palveluihini.

Ekokampaajan käyttämillä kasviväreillä ei kuitenkaan voida tehdä kaikkia samoja asioita kuin synteettisillä väreillä. Vaalentaminen perinteisessä merkityksessä ei ole mahdollista, samoin kuin esimerkiksi permanentti.   

Ekokampaamopalvelut

Parturi-Kampaamo/Ekokampaamo Loisteesta löytyy runsaasti hoitavia, kaunistavia ja hemmottelevia vaihtoehtoja. Ekokampaaja on oikea valinta sisäistä harmoniaa arvostavalle, omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle ja luontoa kunnioittavalle ihmiselle.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta tehdään ylävartaloon, Siinä käsitellään yläselkä, hartiat, käsivarret, niska ja kaula sekä hiuspohja ja hiukset. Sillä on paljon fysiologisia vaikutuksia, mutta myös suuri vaikutus tunne puoleen. Intialainen päähieronta auttaa selkeyttämään tunteiden ja kehon yhteyttä. Käsittely poistaa niskan alueen lihasjännitystä ja vapauttaa verenkiertoa pään alueelle. Vilkastunut verenkierto hiuspohjassa parantaa hiustupen hapen- ja ravinnonsaantia, tehostaa solujen uudistumista, poistaa kuona-aineita ja elvyttää hiustenkasvua. Hoidon tukena voidaan käyttää tuoksuja ja öljyjä.

Hiusten kasvivärjäys

Kasvivärit ovat hyvin pysyviä ns. kestovärejä, mutta hyvin luonnollisia ja kiiltäviä, koska ne eivät muuta hiuksen luonnollista koostumusta. Kasvivärit ovat kasvivärijauheista ja yrteistä asiakkaalle räätälöityjä värisekoituksia. Väreissä käytetään hennaa, amlaa, indigoa, cassiaa sekä kasveista valmistettuja jauheita ja yrttejä. Kasviväreillä hiuksista saadaan hehkuvia punaisia, kauniita ruskeita sekä hiekan ja kullan vaaleita. Ne parantavat hiuspohjan terveyttä, edistävät hiusten kasvua ja estävät hiustenlähtöä. Niillä saadaan hyvin peittäviä sekä läpikuultavia värejä riippuen toivotusta lopputuloksesta. Paras lopputulos tulee kun pysytään lähellä omaa tummuusastetta eli nostetaan oma väri esiin luonnollisesti. Värjäyskierrettä ei synny vaan kampaajakäynnistä tulee kokonaisvaltainen hoito hiuksille, hiuspohjalle ja mielelle. Kasviväreillä vaikutusaika on pidempi kuin synteettisillä väreillä. Syvemmän kerrostumisen ja värin saavuttamiseksi kasvivärin vaikutusaika on aina vähintään tunti. Kasviväri tekeytyy hiuksessa n.48h jolloin nähdään lopullinen väri.

Savivaalennus

Savivaalennus on ympäristöystävällisempi keino vaalentaa hiuksia. Tuote sisältää savea ja puhdasta hapetetta. Lopputulokset ovat kirkastavia, eivät yhtä vaalentavia mitä ns. perinteiset vaalennusvärit ovat. Vaalennus tapahtuu yleensä raidoittamalla, mutta tuote voidaan levittää myös kauttaaltaan.

Savi,merilevä ja yrttihoito

Merilevä on hiuksia syväpuhdistava, väriä kirkastava, hieman kosteuttava hoito. Sopii myös kuivalle ja ärtyneelle päänahalle.

Savea käytetään hiuspohjan hoidossa ja hiusten syväpuhdistamiseen.     

 Yrteillä hoidetaan hiuspohjaa. Yrtit valitaan hiuspohjan kunnon mukaan joista tehdään hiusnaamio hiuspohjaan. 

Energialeikkaus

Pohjana tälle leikkaukselle tehdään intialainen päähieronta. Hieronnan tarkoitus on tervehdyttää hiuspohjaa ja lisätä verenkiertoa ja nestekiertoa kehossa. Hiuspohja hierotaan lempeän tehokkaasti, saadaan liikkuvuutta ja nostetta hiuksiin. Itse energialeikkaus perustuu tekniikkaan, jossa hiukset leikataan pyörteiden mukaisesti haluttuun malliin ohentamatta niitä, jolloin leikkauksesta tulee napakka ja pitää mallinsa pidempään. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan voimakkaasti, jolloin kuona-aineet poistuvat kehosta.